0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Muziek maken verbetert geheugen

Het nieuwe kabinet heeft de laatste tijd flink bezuinigd op orkesten. Het lijkt erop dat musiceren door hen vooral wordt gezien als een elitair tijdverdrijf. Misschien weten zij niet dat het spelen van Mozart meer oplevert dan alleen een mooi deuntje.

Wanneer u muziek maakt, wordt er een groot beroep gedaan op uw brein; vliegensvlug moet u bijna tegelijk kunnen lezen, luisteren, verbanden leggen en uw lichaam coördineren. Onderzoek aan de Universiteit van Illinois laat zien dat dit precies die verbindingen in uw hersenen versterkt, die ook verantwoordelijk zijn voor taalgevoel en cognitieve vaardigheden. Volgens de onderzoekers zijn er duidelijke aanwijzingen dat regelmatig musiceren uw concentratievermogen, vaardigheid voor het leren van een nieuwe taal en geheugenfuncties verbetert. Handig om te weten; mocht uw kind zich moeilijk uitdrukken, hyperactief zijn of slecht lezen, dan is pianoles zo gek nog niet.

drs. Joris de Boer

Meer informatie

Vraag naar de mogelijkheden bij één van de praktijken van Direct-psycholoog in Drachten, Heerenveen of Zwolle. Wij helpen u graag verder.