0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Vergeetachtigheid is meestal gezond

Bent u vaak iemands naam kwijt? Of kleine details zoals een boektitel of een leuk weetje? Wees gerust, dit betekent nog niet dat u dement aan het worden bent. Geheugengaten zijn een teken van een efficiënt en energiezuinig brein. Althans, dat zegt professor Anthony Wagner van de Universiteit van Stanford. Uit zijn onderzoek blijkt dat hoe meer u in een geheugentaakje uw best doet om onnozele details te onthouden, hoe slechter uw werkgeheugen functioneert. Dit werkgeheugen is vooral belangrijk voor taken in het hier en nu. Het vergeten van irrelevante kleinigheden helpt u om de aandacht te houden bij wat echt belangrijk en urgent is, zoals het opletten in het verkeer of uw kennis paraat hebben in een sollicitatiegesprek. Vergeten is dus niet alleen menselijk, uw brein functioneert er beter door.

Maar, functioneel of niet, het blijft natuurlijk irritant om iemands naam te vergeten. Nou ben ik door het schrijven van deze tekst vergeten wie ik ook alweer moest terugbellen…

drs. Joris de Boer

Meer informatie

Vraag naar de mogelijkheden bij één van de praktijken van Direct-psycholoog in Drachten, Heerenveen of Zwolle. Wij helpen u graag verder.