0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Mediation/bemiddeling

Wist u dat Direct-psycholoog een unieke werkwijze heeft?
 • Geen wachtlijst
 • Absolute privacy
 • Geen bureaucratie
 • Mogelijk fiscaal aftrekbaar
Meer informatie
Array ( )

Mediation/bemiddeling

Bij conflicten kan Direct-psycholoog uitkomst bieden, U kunt bij ons terecht voor zowel mediation als bemiddeling. Mediation houdt in dat partijen zelf het conflict oplossen met behulp van een onafhankelijke mediator. De mediator heeft een faciliterende rol en neemt een neutrale positie in. Hij of zij geeft geen oordeel over het conflict of over de verschillende oplossingen. Een bemiddelaar is inhoudelijk actiever en denkt mee over de oplossingen. Hij of zij stelt zich meestal op tussen de strijdende partijen en kan dienen als ‘buffer’. Een bemiddelaar is zelf gericht op een oplossing waarbij de autonomie van de deelnemers minder van belang is.

Wij kunnen bij diverse conflicten bemiddelen, zowel bij arbeidsconflicten als bij conflicten in de privé-sfeer. Daarbij kunt u denken aan een familie- of burenruzie, maar ook aan problemen in uw relatie.

Bij mediation/bemiddeling is het belangrijk dat partijen vrijwillig en actief meewerken om het proces goed te laten verlopen. Uitgangspunt is dat u samen de wens heeft om een duurzame oplossing te vinden voor het probleem. Alle partijen zijn daarvoor verantwoordelijk.

In een mediation- of bemiddelingstraject:

   • Maakt de mediator/bemiddelaar het conflict inzichtelijk
   • Wordt geprobeerd de verstoorde communicatie te herstellen
   • Worden de belangen en emoties die ten grondslag liggen aan de standpunten van betrokkenen onderzocht en besproken
   • Wordt gezocht naar gemeenschappelijke belangen en een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Zo ontstaat voor alle betrokkenen een win-win-situatie, met als gevolg dat de relatie indien gewenst op langere termijn in stand kan blijven.

Waarom bij Direct-psycholoog?

Bij Direct-psycholoog zijn alle mediators/bemiddelaars universitair opgeleide psychologen met jarenlange relevante werkervaring. Als uw mediator/bemiddelaar tevens psycholoog is heeft dat een grote toegevoegde waarde. Een psycholoog is gespecialiseerd in onder andere gedrag, emoties, persoonlijkheid en communicatie en heeft daarom veel kennis en vaardigheden ter beschikking om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aan conflicten liggen vaak allerlei emoties ten grondslag. Het is van belang dat de mediator/bemiddelaar deze emoties boven tafel weet te krijgen en er op de juiste manier op in kan spelen.In een intakegesprek kunnen we het conflict in kaart brengen, waarna desgewenst een offerte kan worden opgesteld voor een passend mediation- of bemiddelingstraject.

Voor meer informatie over relatietherapie kunt u onze website www.direct-relatietherapie.nl bezoeken. Ook bij echtscheiding kan mediation zinvol zijn, bijvoorbeeld bij het opstellen van een ouderschapsplan en convenant. Bezoek voor meer informatie onze website www.descheidingspsycholoog.nl.