Ook bij conflicten kunt u op deze website de juiste psycholoog vinden. U kunt bij een aantal psychologen terecht voor zowel mediation als bemiddeling. Mediation houdt in dat partijen zelf het conflict oplossen met behulp van een onafhankelijke mediator. De mediator heeft een faciliterende rol en neemt een neutrale positie in. Hij of zij geeft geen oordeel over het conflict of over de verschillende oplossingen. Een bemiddelaar is inhoudelijk actiever en denkt mee over de oplossingen. Hij of zij stelt zich meestal op tussen de strijdende partijen en kan dienen als ‘buffer’. Een bemiddelaar is zelf gericht op een oplossing waarbij de autonomie van de deelnemers minder van belang is.
Ons afsprakenbureau is telefonisch 0513-48 58 55 en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur.
Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op. U kunt ook het contactformulier invullen.
Als uw mediator/bemiddelaar tevens psycholoog is heeft dat een grote toegevoegde waarde. Een psycholoog is gespecialiseerd in onder andere gedrag, emoties, persoonlijkheid en communicatie en heeft daarom veel kennis en vaardigheden ter beschikking om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aan conflicten liggen vaak allerlei emoties ten grondslag. Het is van belang dat de mediator/bemiddelaar deze emoties boven tafel weet te krijgen en er op de juiste manier op in kan spelen.In een intakegesprek kunnen zij het conflict in kaart brengen, waarna desgewenst een offerte kan worden opgesteld voor een passend mediation- of bemiddelingstraject.
De psychologen met wie u een afspraak kunt maken kunnen bij diverse conflicten bemiddelen.
Een mediator kan u helpen bij conflicten. Wanneer er conflicten zijn tussen de werkgever en werknemer of collega’s onderling kan dit voor veel spanningen zorgen. Frequent komt het voor dat de zakelijke partners last krijgen van deze spanningen en klachten ontstaan op het gebied de gezondheid. De spanningen tussen werkgever en werknemer of collega’s onderling kunnen er ook voor zorgen dat het ten koste gaat van de bedrijfsuitoefening. Betrokken partijen zijn meestal niet gebaat bij een conflict. Mediation kan helpen het conflict op te lossen.
Enkele voorbeelden van andere partijen met zakelijke conflicten:
Een burenconflict is soms onvermijdelijk. Regelmatig gaan conflicten tussen buren over overlast en vragen rondom eigendom denk bijvoorbeeld aan een erfgrens. Meestal bespreken buren de conflicten eerst met elkaar. In de gevallen waarin dit niet leidt tot een oplossing kan mediation de uitkomst bieden.
Conflicten tussen familie, partners of vrienden kunnen veel kapot maken. Mensen kunnen er lichamelijk en psychisch veel last van ondervinden en ziek worden. Meestal zijn deze conflicten niet zo zichtbaar. De meeste mensen kunnen er met niemand over praten. Deze conflicten veroorzaken veel verdriet.
Mediation kan helpen bij conflicten in families, eventueel kan de familie in gezinstherapie. Bij conflicten tussen partners kunnen beiden in relatietherapie, zie onze site voor meer informatie www.direct-relatietherapie.nl. Door middel van gesprekken kunnen vastgelopen relaties weer herstellen.
Mocht en relatie niet meer te redden zijn met relatietherapie dan is mediation bij de scheiding een mogelijkheid. Scheiden kan vele gevolgen hebben op partners en (eventuele) kinderen. Er moet veel geregeld worden tijdens een scheiding en daarna. De mediator kan jullie helpen zaken zorgvuldig te regelen. In samenwerking met een jurist/mediator kunnen zij de scheiding regelen van A tot Z.
De mediator schenkt meer dan andere dienstverleners aandacht aan de onderliggende emoties en de communicatie tussen (ex)partners en eventuele kinderen. De psychologen helpen emotionele schade te beperken. De mediator en jurist/mediator zorgen ervoor dat mensen met elkaar in gesprek blijven. Zaken rondom kinderen en bezittingen of schulden kunnen ze goed regelen. De mediator en jurist/mediator zorgen voor het ouderschapsplan en een overeenkomst (convenant) en kunnen deze indienen bij de rechtbank.
Ons afsprakenbureau is telefonisch 0513-48 58 55 en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur.
Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op. U kunt ook het contactformulier invullen.