0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Online psycholoog

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Psychologische hulp nodig maar weinig tijd of je kunt niet reizen?

Online psychologische behandeling vindt plaats middels online behandelsessies (via goed beveiligde beeldbel-software) gecombineerd met 1 of meerdere online te volgen behandelprogramma’s. Deze ‘blended care’ behandeling is een bewezen effectieve manier van behandelen.

Gemakkelijk beeldbellen achter uw eigen pc, mobiel of tablet
Professionele hulp op uw eigen locatie in uw eigen tijd
U kunt direct bij ons terecht, geen wachtlijsten
Universitair opgeleide psychologen
Ook in de avonduren beschikbaar

Kunnen wij u helpen?

Ons afsprakenbureau is telefonisch 0513-48 58 55 en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur.

Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op. U kunt ook het contactformulier invullen.

Neem contact met ons op

Het grootste verschil tussen online en reguliere behandeling is dat u de psycholoog via het beeldscherm ontmoet in plaats van live. U heeft er alleen een computer of telefoon met internetverbinding en een webcam/camera voor nodig.

Een groot voordeel voor u als cliënt is dat u flexibeler bent in het indelen van uw tijd en dat u vanuit uw eigen vertrouwde omgeving behandeld kunt worden. Ook kan het uitkomst bieden als u niet (altijd) in Nederland bent maar wel graag in het Nederlands behandeld wilt worden.

Veel verschillen klachten zijn op deze manier te behandelen waaronder:

 • Depressie
 • Angsten
 • Piekeren
 • Stress
 • Gevoelens van eenzaamheid of isolement
 • Je overvraagd of uitgeput voelen
 • Het gevoel vast te zitten en niet weten wat je moet doen of waar je moet beginnen
 • Ongelukkig zijn zonder een aanwijsbare oorzaak

Online behandeling biedt op maat gesneden hulp op het moment dat u het beste schikt. Het is een effectieve manier van behandelen door een ervaren psycholoog (psycholoog) en de resultaten van online therapie zijn veelbelovend. Wanneer u het moeilijk vindt om naar de psycholoog toe te komen dan kan een online behandeling uitkomst bieden. Veel klachten kunnen in een aantal sessies (6-12 sessies) behandeld worden. De behandeling bestaat uit online face-to-face gesprekken, gecombineerd met 1 of meerdere online behandelprogramma’s van Therapieland. Deze programma’s worden intensief gevolgd en begeleid door de psycholoog en via het platform van Therapieland is het heen-en-weer sturen van berichten tussen psycholoog en cliënt zeer eenvoudig en toegankelijk.
De psycholoog bij wie wij u inplannen is universitair/hoger opgeleid en heeft jarenlange behandelervaring.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Uw behandeling begint met een uitgebreide intake van 1,5 uur. Hierin komen klachten, omstandigheden, geschiedenis en uw hulpvraag uitgebreid aan bod. Na de intake stelt uw psycholoog een behandelplan op met daarin het doel van de behandeling, het beoogde aantal sessies en een voorstel voor het volgen van 1 of meerdere programma’s van therapieland. In een vervolgafspraak wordt dit behandelplan met u besproken en als u akkoord bent start aansluitend de behandeling. De behandeling kent een evaluatie in het midden en aan het einde en wordt afgesloten met een terugvalpreventieplan. Hoe lang een behandeling duurt is per keer verschillend omdat voor iedereen de klachten, omstandigheden en mogelijkheden anders liggen. In het algemeen mag u verwachten dat de behandeling tussen de 6 en de 12 uur in beslag zal nemen.

Onze online psycholoog werkt met therapieland (online behandelprogramma’s) en zoom (beeldbelsoftware) die beiden optimale beveiliging garanderen en een NEN en ISO certificering hebben.
U hoeft zelf geen software aan te schaffen, maar wel in het bezit zijn van een computer of tablet met (ingebouwde) webcam en een internetverbinding. Uw psycholoog legt van tevoren per email of telefoon uit hoe alles in zijn werk gaat. Het is niet ingewikkeld.

Technieken en behandelvormen waarvan de psycholoog gebruikmaakt tijdens online behandelingen zijn:

 • Rationeel emotieve therapie (cognitieve gedragstherapie)
 • Elementen uit acceptance and commitment therapie
 • Positieve psychologie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Mindfulness en andere ontspanningstechnieken
 • Creatieve opdrachten

Zoals gezegd worden de online gesprekken aangevuld met één of meerdere behandelprogramma’s van therapieland. Deze bestaan uit psycho-educatie gecombineerd met vragenlijsten en opdrachten. De modules zijn interactief en maken o.a. gebruik van filmpjes. Ook is het gemakkelijk om berichten met de psycholoog uitwisselen. Het biedt zodoende een prima behandelingsplatform dat uitstekend beveiligd is. Voorbeelden van programma’s zijn: eerste stap naar herstel, piekeren, lekker slapen, gegeneraliseerde angst, mindfulness, etc. (Uiteraard is behandeling zonder modules ook mogelijk.)

Coaching door een online psycholoog

U kunt ook online gecoacht worden. Bijvoorbeeld als u tegen een probleem aanloopt of u zich verder wilt ontwikkelen op professioneel of persoonlijk gebied. Een coach kan ook helpen wanneer u een levensvraag hebt waar u zelf niet uitkomt of wanneer u een andere richting inslaat op het gebied van werk of leven. Coaching richt zich bij uitstek op het hier & nu en de toekomst en legt minder een focus op klachten.

Een coachtraject begint met een intake van 1,5 uur waarin de coachvraag en de doelen helder worden gemaakt en de aanleiding en voorgeschiedenis wordt besproken. Na de intake volgt een voorstel voor:

 • Een kort adviestraject bestaande aantal tests en/of vragenlijsten gecombineerd met een adviesrapport
 • Een coachtraject bestaande uit een aantal coachgesprekken
 • Een intensief coachtraject bestaande uit een combinatie van tests en/of vragenlijsten, een adviesrapport gevolgd door een aantal coachgesprekken
 • Het volgen van 1 of meerdere programma’s van therapieland kan aan alle bovenstaande trajecten worden toegevoegd

In het coachtraject wordt gebruik van diverse coachtechnieken waaronder rationeel emotieve training, logische niveaus, transactionele analyse, kernkwaliteiten en valkuilen, visualisatietechnieken, creatieve opdrachten, etc. Naast coachtechnieken heeft onze online psycholoog een groot aantal tests en vragenlijsten tot haar beschikking om een helder en bruikbaar profiel van u en uw voorkeuren te maken. Daaronder vallen de TMA en de Golden Personality Type Profiler. Deze kunnen van pas komen bij het uitzetten van een nieuwe richting en het bepalen van uw persoonlijkheidstype, communicatiestijl, sterke kanten en andere kenmerken. Binnen een coachtraject kan tot slot worden gekozen om gebruik te maken van één of meerdere programma’s van therapieland, zoals mindfulness, opkomen voor jezelf, veerkracht, stress less, e.a.. Onze online psycholoog heeft geruime coach ervaring, zowel op het gebied van personal coaching als binnen re-integratie/outplacement en careercoaching.

Als u interesse heeft in een coachtraject of u zit met een vraag, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Onze psycholoog levert maatwerk op basis van uw vraag.

Psychische hulp door online psychologen

De psycholoog bij wie wij u kunnen inplannen voor online behandeling of coaching werkt zonder wachtlijst, dus er kan op zeer korte termijn een afspraak worden ingepland. Daarnaast werkt zij ook in de avonduren, zodat u geen vrij hoeft te nemen van uw werk.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Direct-psycholoog kunt u onze website bekijken, maar als u vragen hebt kunt u ons natuurlijk ook bellen. Wij zijn elke werkdag van 8.45 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op: 0513-485855. Ook kunt u ons via het contactformulier een e-mail sturen.

De psychologen voor online behandelingen