0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Alice Vlottes

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Mijn naam is Alice Vlottes. Wanneer in je leven de balans tijdelijk verstoord is, kun je bij mij terecht.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Ik gebruik verschillende methoden zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness en ontspanningsoefeningen en inzichtgevende therapie. Afhankelijk van je klacht en je wensen, kies ik de best passende behandeling waarbij ik uitga van jouw sterke kanten en kwaliteiten. Ik leer je je zelfvertrouwen en autonomie versterken waardoor je langdurig profijt zult hebben van de behandeling. Met vernieuwde inzichten en vaardigheden krijg je weer grip op je leven.

 • Over mij

  Na mijn studie psychologie heb ik als schoolpsycholoog voor jongeren gewerkt. Dit werk heb ik gecombineerd met werk als arbeid- en organisatiepsychologe en coach: ruim twintig jaar heb ik met veel passie gewerkt bij een Hogeschool en bij een onderwijsadviesbureau. Naast het geven van colleges en allerlei trainingen die ik daar heb verzorgd, heb ik leiding gegeven aan diverse teams. Ik houd me bezig met mediation en werk met veel plezier als psycholoog in een gezondheidscentrum, waar ik mensen met burn-out en stress klachten begeleid.

  Als coach heb ik mensen geleerd weer in balans te komen en hun eigen kracht te hervinden. Het geeft mij heel veel voldoening om mensen zelf te laten ontdekken wat zij aan potentie in huis hebben.

  Voor welke probleemgebieden
  Angsten, verlegenheid, onzekerheid, lichte depressieve klachten, relatieproblemen, burn-out, spanningsklachten, psychosomatische klachten (hoofdpijn, buikpijn, rugpijn etc.), mediation bij echtscheiding (voor het financiële gedeelte werk ik samen met een financiële specialist) arbeidsconflicten, conflictbemiddeling, narcisme (partners of ex partners).

  Welke methoden zet ik in
  Coaching, mediation, EMDR, ontspanningsoefeningen, mindfullness, cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende therapie en relatietherapie, mediation.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Pn3nl.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.