0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Annelies Boers

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Ik ben Annelies Boers: GZ-psycholoog, EMDR Practitioner en Cognitief Gedragstherapeut i.o.. Ik beschik over ruime ervaring in het doen van psychologische onderzoeken en in het geven van behandelingen voor zowel jongeren als volwassenen. Ik voer psychologische onderzoeken uit naar onder andere ADHD, autisme en persoonlijkheid. Hierbij vind ik het belangrijk om samen met jou uit te zoeken wat er aan de hand is en je concrete handvatten te geven zodat je er ook mee verder kunt. Met een nieuwsgierige, analytische en positieve blik kijk ik naar de wereld. Ik geloof in de kracht van mensen om hun eigen oplossingen te vinden met de juiste begeleiding en ondersteuning.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Het is een behoorlijke stap om hulpverlening in te schakelen en helemaal om de vraag te stellen of er mogelijk sprake is van een stoornis. Daarom vind ik het belangrijk om jouw vraag samen met jou vanuit verschillende kanten te bekijken en echt samen op zoek te gaan naar wat er aan de hand is.
  Bij DirectPsycholoog voer ik psychologische onderzoeken uit. Je kunt bij mij terecht wanneer je wil weten of er mogelijk sprake is van bepaalde problematiek zoals bijvoorbeeld ADHD of Autisme maar ook wanneer je meer inzicht wil in wie je bent en waarom je bepaalde patronen hebt ontwikkeld in je denken en/of doen. Samen gaan we kijken naar wat jouw klachten zijn, of er patronen te ontdekken zijn en hoe jouw ontwikkeling is verlopen. Dit gebeurt voornamelijk doormiddel van interviews en vragenlijsten waarbij (indien nodig) ook andere mensen die jou goed kennen worden betrokken. Ik neem mijn werk en jouw vragen uiterst serieus en stel geen diagnose/classificatie waar dit niet nodig is. Ik doe onderzoek naar:
  – ADHD
  – Autisme
  – Intelligentie
  – Persoonlijkheid
  – PTSS
  – Depressie en/of Burn-out
  – Herindicatie onderzoeken voor de WMO of WLZ

  Waar nodig geef ik een behandeladvies en/of handvatten voor jou (en eventuele naasten) voor hoe je om kan gaan met bepaalde problematiek of mogelijk zelfs iets kan veranderen.

  Als psycholoog ben ik nuchter, open en op zijn tijd confronterend, waarbij er ook veel ruimte is voor humor en ontspanning. Ik beschik over ruime ervaring in diagnostiek en behandeling bij jongeren en volwassenen. Bij beide doelgroepen heb ik ervaring in het doen van diagnostiek naar ontwikkelingsproblematiek, persoonlijkheid en intelligentie evenals ervaring in het geven van behandelingen middels EMDR en Cognitieve Gedragstherapie voor angsten, depressie, trauma, negatief zelfbeeld en burn-out.

 • Over mij

  Mijn naam is Annelies Boers en ik ben geboren en getogen in het buitengebied van Zwolle. Ik ben aan de universiteit van Groningen afgestudeerd in zowel klinische psychologie als ontwikkelingspsychologie. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in diverse sectoren: forensisch psychiatrie, gehandicaptenzorg en de reguliere GGZ. Ik heb daardoor ruime ervaring in het werken met jongeren en volwassenen met allerlei soorten klachten en problemen.

  Inmiddels ben ik al enige tijd werkzaam bij een GGZ-instelling in de polder en daarnaast ben ik mijn eigen praktijk gestart. Dit laatste vooral zodat ik mijn passie voor paarden kon gaan combineren met mijn werk door ook therapie met de inzet van paarden te gaan geven. Ik heb in de afgelopen jaren diverse aanvullende opleidingen gevolgd zoals Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en schematherapie, en ook mijn BIG registratie als Gezondheidszorgpsycholoog behaald.

  In mijn vrije tijd ben ik vooral veel buiten bezig met mijn paarden en ook wandel ik graag. Daarnaast houd ik van zingen en ga ik graag naar concerten en festivals met vrienden.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: NVGzP.

 • Kosten

  De NZa (Nationale zorgautoriteit) stelt de tarieven vast die de psychologen jaarlijks kunnen hanteren.

  Zorgconsulten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd). De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.