0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Bjorn Meintema

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Ik ben Bjorn Meintema; na het behalen van mijn Master Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik met veel passie als psycholoog voor jongeren en volwassen aan het werk gegaan. Ik behandel en coach individuen en gezinnen met zeer uiteenlopende problematiek. Denk hierbij aan angst en depressieve klachten, burn-out, maar ook aan behandeling bij autisme, ADD, ADHD en verslavingsproblematiek. Ook help ik cliënten bij het doorhakken van knopen en het maken van keuzes, hierbij maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, verschillende coachingstechnieken en ga ik oplossingsgericht te werk.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Van mijn ervaringen als psycholoog heb ik geleerd dat de cliënt centraal staat en zelf opzoek gaat naar een oplossing, hierbij begeleid ik het proces en evalueren wij regelmatig de vooruitgang. Op deze manier komen behandeling en coaching samen tot een effectief geheel.

  Bij de oplossingsgerichte benadering gaat men namelijk niet te lang in op het probleem, maar wordt er vooral gekeken naar een oplossing. Hierbij is het de bedoeling dat de cliënt zelf met een oplossing komt. Het is de taak van mij als psycholoog om u te motiveren, activeren en aanmoedigen. Om deze reden valt dit zeer goed samen met mijn ervaring en rol als coach.

  Verder gebruik ik elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij mijn behandelingen. Nadat duidelijk is waar de schoen wringt, pas ik CGT toe om de gedachten en het gedrag die het probleem in stand houden om te buigen in motiverende en positieve gedachten en gedrag. Zodat u hiermee zelf aan de slag kunt en snel verbetering zult merken. Eveneens probeer ik, uiteraard in overleg met u, het probleem zo systemisch mogelijk te bekijken. Dat wil zeggen dat ik samen met u kijk naar de rol van uw werk, thuissituatie en andere omgevingsfactoren bij uw hulpvraag.

  Van mij kunt u een directe en vlotte benadering verwachten, waarbij niet te diep en lang wordt ingegaan op het probleem maar waarbij u met hulp van mij op zoek gaat naar een passende oplossing. Hierbij wordt gekeken naar een oplossing die past bij uw persoonlijkheid, draagkracht en situatie. Ook kunt u bij mij terecht met klachten als gevolg van een autistische persoonlijkheid, ADD en/of ADHD; ik heb ruime ervaring met deze doelgroepen bij zowel volwassenen als jongeren vanaf 15 jaar.

 • Over mij

  In mijn vrije tijd luister ik graag zoveel mogelijk muziek en doe ik zeer regelmatig aan sport. Ik hou ervan om een uitje te ondernemen en ben een groot fan van reizen. Tot mijn zestiende levensjaar woonde ik op Schiermonnikoog en groeide ik op tussen duinen, strand en bos. Hierna ben ik naar Groningen verhuisd om het VWO te volgen en woonde ik al vroeg op mijzelf. Tijdens mijn studententijd, eveneens in Groningen, heb ik 4.5 jaar gewerkt als begeleider bij Team050 en het ROHO Instituut. Hierbij hielp ik verscheidene jongvolwassenen met uiteenlopende problematiek met het aanbrengen van structuur en rust in hun dagelijks leven en studie. Tijdens mijn stage in het Beatrixoord te Haren, heb ik mij verder ontwikkeld door het behandelen van (ex)kanker- en hartpatiënten volgens de oplossingsgerichte benadering. De klachten en hulpvragen omvatten destijds: angst, depressieve gevoelens, problemen met zingeving en vragen over werkhervatting. Als psycholoog op de afdeling oncologische en hartrevalidatie heb ik veel geleerd over wat het betekent om een professioneel en empathisch psycholoog te zijn.

  Na het behalen van mijn Master Klinische Psychologie heb ik alleenstaande minderjarige vluchtelingen begeleid bij hun integratie in de samenleving. Hierbij had ik te maken met een complexe en regelmatig lastige doelgroep, waardoor mijn kennis over het aanpakken van en het coachen bij pittige problemen verder is gegroeid. Hierna heb ik het werk gevonden dat samen met mijn functie als psycholoog mijn passie is geworden. Namelijk het, soms intensief, behandelen van volwassenen en jongeren met zeer uiteenlopende problematiek. Van burn-out, angstgevoelens, depressie, en het leren van sociale vaardigheden tot persoonlijkheidsproblematiek, zoals: autisme, ADD en ADHD. Dit heb ik altijd gedaan vanuit de oplossingsgerichte benadering en ideeën vanuit de cognitieve gedragstherapie. Hierbij zijn mijn kernwaarden: professionaliteit, openheid, acceptatie en doorzettingsvermogen.

  Mijn kracht is dat ik sterk analytisch ben en daardoor samen met u achterhaal waar het pijnpunt echt zit en wat u nodig heeft. Hierbij zet ik mijn ruime ervaring als psycholoog/coach en een dosis humor in. Dankzij mijn ervaring mag u van mij een professionele, empathische en accepterende houding verwachten en geef ik altijd openheid van zaken naar u. Wat besproken wordt tijdens onze sessies blijft uiteraard strikt vertrouwelijk.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: solopartners.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.