0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Carolijn de Beij

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Ik geef cognitieve gedragstherapie, EMDR en mindfulness, maar als ik denk dat het je kan helpen, ‘leen’ ik ook technieken uit andere richtingen, zoals de oplossingsgerichte therapie of de schematherapie. Je kunt bij mij terecht met alle psychische stoornissen, vooral:

  • angststoornissen
  • stemmingsstoornissen
  • dwangstoornissen
  • eetstoornissen
  • aanpassingsstoornissen (o.a. burn-out)

  Maar ook als je geen stoornis hebt, maar gewoon niet lekker in je vel zit, of twijfelt over (levens)vragen kan ik je helpen.

  EMDR is een zeer effectieve methode voor het behandelen van mensen die getraumatiseerd zijn. In een EMDR-sessie vraag ik je om terug te denken aan de traumatische gebeurtenis, terwijl je een snelle heen-en-weer gaande beweging met je ogen maakt. Dit klinkt misschien een beetje wonderlijk, maar er is inmiddels erg veel onderzoek naar deze methode verricht, en steeds opnieuw blijkt dat het echt werkt. Bovendien werkt het relatief snel (soms zijn slechts enkele sessies nodig) en is het minder belastend voor de cliënt dan andere traumabehandelingen. EMDR laat je de traumatische gebeurtenis niet vergeten, maar het wordt minder naar om er aan terug te denken, en nachtmerries en herbelevingen zullen verdwijnen.

  In de cognitieve gedragstherapie leer ik je om te kijken naar de gedachten die je belemmeren. Mensen maken vaak denkfouten over zichzelf, over anderen en over de wereld om hen heen. Vaak hebben we overtuigingen die niet helemaal blijken te kloppen, maar ons wél erg in de weg kunnen zitten. Samen onderzoeken we of jij ook dergelijke gedachten hebt, of ze realistisch zijn, en of je misschien op een andere, meer helpende manier tegen de dingen aan kunt leren kijken. Zo formuleren we nieuwe, realistische gedachten, waardoor je je anders gaat voelen en gedragen.

  Met mindfulness leer je ook kijken naar je gedachten, maar in tegenstelling tot in de cognitieve therapie ga je die gedachten niet veranderen, maar leer je om ze los te laten. Tijdens aandachts-oefeningen observeer je wat er door je heen gaat, zonder dat te be- of veroordelen. En vooral zonder je er door mee te laten slepen. Je laat het los en gaat weer verder met je aandachts-oefening. Er bestaan veel misverstanden over mindfulness. Zo denken veel mensen dat het zweverig is, maar het tegendeel is waar. Het is juist een hele praktische manier om jezelf beter te leren kennen. Ook is het niet zo dat mindfulness is bedoeld om je hoofd leeg te maken of om te leren ontspannen. Je hoofd leegmaken en je gedachten stopzetten is niet mogelijk, maar je kunt wel er wel voor zorgen dat je gedachten niet meer met je ‘aan de haal gaan’. Ontspannen is niet het doel van mindfulness, maar het kan wel een prettig bijverschijnsel zijn.

  Hierboven heb ik heel kort iets gezegd over de technieken die ik gebruik. Elders op deze website wordt uitvoeriger uitleg gegeven over EMDR, cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

 • Over mij

  Na mijn studie psychologie heb ik met veel plezier de opleiding Cognitieve Gedragstherapie gedaan. Daarna ben ik een praktijk aan huis gestart. Cliënten vinden mij laagdrempelig, empathisch en steunend en ze geven aan dat ze zich veilig en gehoord voelen. Ik oordeel niet en vind niets gek en ik kan ervoor zorgen dat je (weer) in jezelf gaat geloven. Ik werk op basis van gelijkwaardigheid met mijn cliënten en ik ben eerlijk en direct. Maar als je een strenge, confronterende aanpak nodig hebt, ben je misschien beter af bij één van mijn collega’s. Wat ik boeiend vind aan mijn vak, is het intensieve contact dat ik heb met mijn cliënten. Het is prachtig om te onderzoeken wat mensen beweegt en waarom mensen vastlopen. En het geeft erg veel voldoening om samen met hen te zoeken naar een oplossing, die ze vrijwel altijd zelf kunnen vinden. Ik hoef ze meestal alleen een spiegel voor te houden. Mensen vragen me wel eens of ik ook cliënten heb waarmee het niet klikt, maar het bijzondere van mijn vak is dat ik uiteindelijk in ieder mens wel iets zie wat me raakt of ontroert.

  Wat mijn privéleven betreft: ik ben gelukkig getrouwd en heb vier volwassen kinderen waar ik een goede band mee heb. Als we allemaal bij elkaar zijn (ze hebben alle vier een fijne partner) geniet ik enorm. Ik woon op het platteland, in het gehucht Smalle Ee, dat tegen Drachten aan ligt. Ik vind het een voorrecht om zo landelijk te wonen en geniet met volle teugen van de natuur in ieder seizoen. In mijn vrije tijd studeer ik Spaans en schrijf ik therapeutische kinderboeken. Ook wandel ik heel graag op het prachtige eiland La Palma.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Quasar.

 • Kosten

  De NZa (Nationale zorgautoriteit) stelt de tarieven vast die de psychologen jaarlijks kunnen hanteren.

  Zorgconsulten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd). De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.