0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Elli van der Voort

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Welkom bij Evandervoortpraktijk, een solopraktijk voor psychologische behandeling en coaching. De praktijk biedt laagdrempelige, cliëntgerichte en kortdurende behandeling en coaching. Aanmelden is vaak een grote stap. Er wordt naast deskundigheid daarom gewerkt aan het bieden van vertrouwen, geheimhouding en hulpverlening op maat.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Voor mij staat het contact en een heldere communicatie centraal, waarbij ik de ander graag wil begrijpen wat betreft zijn gedachten, gevoelens, behoeften en verlangen. Daarnaast zijn empathie en een goede werkrelatie voor mij belangrijke pijlers binnen de behandeling.
  Ik werk volgens de GGZ -richtlijnen, maar omdat ieder mens anders is met eigen wensen en behoeften, kijk ik graag samen met de cliënt naar de methode die het beste aansluit bij zijn verlangens en motivatie. Mijn uitgangspunt is dat de cliënt expert van zichzelf is en dat ik met mijn expertise en ervaring naast mijn cliënt sta.
  Je eigen sturing in het behandelproces is van belang om samen te zoeken naar oplossingen op maat en doelgericht te werken op weg naar verbetering. In de behandeling zal niet alleen het verminderen van de klachten centraal staan, maar zal er ook aandacht en ruimte zijn voor het herkennen en versterken van je eigen kwaliteiten.
  Vanaf mijn afstuderen in de klinische psychologie in 1981 volg ik – om kritisch te blijven en mijn kennis en deskundigheid op peil te houden – regelmatig opleidingen en cursussen in een zo breed mogelijk spectrum. Hierdoor heb ik een therapeutische gereedschapskist ontwikkeld en gebruik hieruit wat passend is. Ik werk o.a. met Cognitieve Gedragstherapie, ACT, Oplossingsgerichte therapie, Provocatieve psychotherapie, EMDR, Positieve psychologie, Mindfulness, COMET en Schematherapie.

  Het kunnen leveren van een bijdrage aan het bevorderen van het psychisch welbevinden van mijn cliënten zorgt ervoor dat ik veel voldoening en plezier haal uit mijn werk.
  Cliënten noemen mij betrokken, optimistisch, ontspannen, positief kritisch en respectvol. Mijn kracht is dat ik een sterk analytisch vermogen heb en soepel afstem op de hulpvraag en mogelijkheden van de cliënt.

  Voor wie
  Ik kan voor de volgende klachten en hulpvragen een vakbekwame behandeling bieden: stress, angst, depressie, faalangst, perfectionisme, laag zelfbeeld, onzekerheid, sociale angst, verliesverwerking, traumatische ervaringen, aanpassingsproblemen, relatieproblemen, assertiviteit, moeite met grenzen stellen, slaapproblemen, burn-out, levensfaseproblematiek, piekeren, worstelingen tussen werk/privé, persoonlijke ontwikkeling.

  Contra-indicaties
  Omdat deze praktijk niet over een crisisdienst beschikt is deze praktijk niet geschikt voor problemen waarbij mogelijk een crisis kan ontstaan die onmiddellijk ingrijpen nodig maakt (bijv. acute suïcidaliteit, zelfbeschadiging). Voor dit soort problemen en geval van crisis sluit het hulpaanbod bij een GGZ-instelling beter aan.

 • Over mij

  In 1981 ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds 1999 BIG-geregistreerd GZ-psycholoog.
  Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er in mensen omgaat en hoe bepaalde patronen en klachten ontstaan. Wat ik heel belangrijk vind is de persoon die schuilgaat achter de klacht. Ik exploreer graag eerder iemands mogelijkheden dan zijn beperkingen.
  Na mijn studie psychologie heb ik ruim 30 jaar gewerkt als studentenpsycholoog met jongvolwassenen en volwassenen met uiteenlopende problematiek die te vergelijken valt met de basis-GGZ. Wat mij binnen deze setting aanspreekt is de diversiteit in de problematiek en de relatief snelle veranderingen die cliënten na een aantal gesprekken ervaren. Deze werkzaamheden heb ik gecombineerd met een kleine praktijk aan huis. Sinds januari 2020 heb ik mij werkzaamheden als studentenpsycholoog beëindigd en continueer mijn praktijk.

  Wat mijn privéleven betreft
  Ik woon met mijn man in het mooie Deventer. Wij genieten voluit wanneer we samen zijn met onze 2 volwassen zonen en hun partners.
  Daarnaast vind ik inspiratie in het bewonderen van beeldende kunst, moderne dans en literatuur. Rust vind ik tijdens het wandelen in de natuur en langs de IJsel waar ik dichtbij woon. Voor mij is de balans tussen lichaam en geest belangrijk.

  Klachten
  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij NIP.

  Privacy
  Ik hecht grote waarde aan privacy. Bekijk mijn privacyverklaring.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.