0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Macel Heijboer

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Coaching/Behandeling

  In de aanpak van uw klachten ben ik praktisch en toekomstgericht. Dit betekent dat wij tijdens de coaching/behandeling, (u als cliënt en ik als procesbegeleider) samen op zoek gaan naar voor u werkbare oplossingen voor uw klachten. Alleen waar nodig wordt even omgekeken naar het verleden.

  De coaching/behandeling is er dan ook in eerste instantie op gericht om de herkomst van de klachten te analyseren en om orde aan te brengen in uw situatie. Vervolgens wordt gezocht naar oplossingen, die daarna in de praktijk (in werk- en/of privésituatie) worden geoefend, met als einddoel weer gewoon te kunnen functioneren.

  Voorafgaand aan de behandeling/coaching voeren we een intakegesprek. In dit eerste gesprek stel ik u vragen om een beeld van uw situatie te krijgen.
  Van dit eerste gesprek maak ik een verslag met een plan van aanpak (= is de wijze, waarop we uw klachten gaan aanpakken).

  Tijdens de behandeling is uw vertrouwelijkheid gewaarborgd, volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), waar ik lid van ben.

  Loopbaancoaching

  De loopbaancoaching start met een intakegesprek, waarin ik u vragen stel over uw opleidingen, werkervaringen, privésituatie, ambities en uiteraard wat u met de loopbaancoaching wilt bereiken.

  Op basis van dit gesprek wordt u gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. Met deze vragenlijsten krijgt u inzicht in uw competenties, beroepsinteresses en persoonlijkheid
  Na dit gesprek en de uitgevoerde testen ontvangt u een voorstel op welke wijze we uw coachingsdoelen kunnen bereiken.

  In de verdere loopbaancoaching worden uw nieuwe doelen omgezet in concrete acties, zoals

  het ontwikkelen van uw vaardigheden om uw functie effectief te kunnen uitvoeren, uw nieuwe stap in uw carrière te maken of om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

   

  Arbeidsmediation

  Mediation is een snelle en tijdbesparende methode voor het oplossen van (dreigende) conflicten. Een alternatief voor ziekmelden, langdurig verstoorde relaties of procede­ren. De methode is bruikbaar in bijna alle soorten conflicten, niet alleen op het werk maar ook in de privé-situatie of bij een burenruzie.

  Wanneer u en uw werkgever beide instemmen kan de mediation gestart worden met een mediationovereenkomst, waarin de spelregels staan waaraan u tijdens de mediation moet houden. Samen gaan de partijen op zoek naar oplossingen. Wordt de mediation succesvol afgerond dan worden de afspraken vastgelegd in een bindende vaststellingsovereenkomst.

  De mediations voer ik volgens de richtlijnen van de Mediationfederatie Nederland (MfN) Dit betekent dat mijn rol faciliterend, onafhankelijke en onpartijdig is en er voor zorg dat de afspraken concreet en uitvoerbaar zijn.

 • Over mij

  Mijn naam is Macel Heijboer. Ik ben woonachtig in Arnhem. In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Nijmegen Radboud Universiteit in de richting Arbeid- Organisatiepsychologie.

  Toen ik afstudeerde werd er –net zoals de laatste jaren- behoorlijk bezuinigd op de psychologische dienstverlening. Jaren heb ik in de Personeel- & Organisatievak gewerkt, als adviseur, manager en interim. Tot het moment dat mijn toenmalige werkgever me de gelegenheid bood om het psychologen vak uit te oefenen. In Nijmegen heb ik vervolgens weer in de “schoolbanken” gezeten van de Universiteit om me weer bij te spijkeren op de laatste psychologische ontwikkelingen.
  In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart en ben ik “in te huren” door particulieren en organisaties.

  Veel ervaring heb ik met het behandelen van burn-out, spanningsklachten, lichte angst- en depressieve klachten, verstoorde werk en privé balans evenals met loopbaanadvies & -coaching, arbeidsconflicten en conflictbemiddeling. Maar ook heb ik veel psychologische belastbaarheidonderzoeken bij mensen in de bijstand uitgevoerd, in opdracht van gemeenten.

  In mijn vrije tijd lees ik veel romans, maar ook detectives. Mijn volkstuin vergt veel tijd. Naast het gezond eten uit mijn tuin houd ik op zijn tijd ook van lekkere frites. Verder bezoek ik de bioscoop regelmatig en ga met vrienden op stap. Voor de fietsvakanties, liefst in de bergen, moet ik wel trainen. Voor de rest kan ik goed “lummelen”.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Pn3nl.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.