0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Mariska Dubbelman

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Mijn naam is Mariska Dubbelman en gedurende mijn hele leven ben ik enorm geïnteresseerd in de psyche van de mens. ‘Waarom gedragen mensen zoals ze zich gedragen en waarom verschillen zij hier in’, is hetgeen dat me boeit en bezighoudt. Door mijn analytische blik, mijn dosis levenservaring, mijn kennis en empathisch vermogen, kan ik talrijke klachten en problemen zonder oordeel benaderen en de cliënt de behandeling bieden die het beste bij hem of haar past. Gedurende het gehele traject sta ik náást de cliënt om hem/haar te ondersteunen, te stimuleren en een duwtje in de rug te geven.

Naast mijn Master Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Leiden, heb ik diverse andere opleidingen en cursussen gevolgd, zoals Runningtherapie, Acceptance & Commitment Therapie (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CTG), Mindfulness en de opleiding tot erkend Leefstijlcoach. Ik heb een dochter van 15 jaar en ik woon en werk in Rotterdam; een stad waar ik me ontzettend thuis voel. In deze mooie stad spelen problemen echter ook een rol en mocht daar bij u sprake van zijn, dan wil ik u daar graag bij helpen!

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Visie

  Mijn visie is dat problemen niet op zichzelf staan, maar voortkomen uit een combinatie van factoren. Wanneer de problemen nog goed op te lossen zijn, is er niets aan de hand. Hanteerbare stress kan immers geen kwaad. Echter, wanneer de problemen u boven het hoofd groeien en er geen directe oplossing meer mogelijk is, dan is het tijd om in te grijpen. Er is dan sprake van een disbalans die kan uitmonden in vervelende gevolgen.

  Wanneer u het gevoel heeft dat u zich op mentaal, fysiek en/of emotioneel gebied belemmerd voelt en er zelf niet meer uitkomt, dan help ik u graag.

  Werkwijze

  In mijn aanpak kijk ik naar het totaalbeeld. Dit wil zeggen dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Psychische klachten kunnen een negatief effect hebben op het lichaam en omgekeerd. Een goed voorbeeld is een verhoogde hartfrequentie en een versnelde ademhaling, waardoor het lichaam uitgeput raakt wanneer het daar te lang aan blootgesteld wordt. Daarom schenk ik altijd aandacht aan oefeningen die het lichaam rustig maken (mindfulness), want een ontspannen lichaam heeft weer een gunstig effect op de geest. Omgekeerd kan een pijnlijk lichaam een ongunstig effect hebben op de mentale gezondheid. Mocht daar sprake van zijn, dan schenken we daar ook aandacht aan.

  Naast gesprekken en mindfulness, sta ik in de behandeling veel stil bij het gevoel. Gevoel werkt als een kompas, maar wanneer je het niet goed weet te gebruiken, loop je vast en raak je de weg kwijt. Ook vormen gedachtes een belangrijk onderdeel van de therapie. Wat vertellen de gedachtes? Is het waar wat ze je vertellen? Waar komen de gedachtes vandaan? Door effectief met vervelende gedachtes om te gaan, kom je los van deze gedachtes en hoef je er niet meer naar te luisteren. Deze vier pijlers (gesprekken, mindfulness en gevoels- en gedachteanalyses) vormen de basis van de behandeling.

  Methodiek

  De therapievorm die ik toepas, hangt geheel samen met u als cliënt. Wat vindt u prettig? Waar heeft u het meeste baat bij? Wat past bij u? Ik druis in tegen een ‘one size fits all’-benadering, maar ik geef sterk de voorkeur aan een integrale aanpak van diverse theoretische en praktische referentiekaders. In de afgelopen jaren, heb ik veel klachten behandeld, waardoor ik breed inzetbaar ben. Daarnaast beschrijft men mij als een geduldig, duidelijk, rustig, niet-oordelend, inlevend en prettig persoon die prikkelende vragen stelt, je aan het denken zet en graag met visuele tekeningen en schema’s werkt om alles inzichtelijk te maken. Aandacht voor de cliënt staat voor mij op de eerste plaats!

  Runningtherapie & Leefstijlcoaching

  Van nature ben ik een beweeglijk persoon, dus de sessies kunnen ook wandelend plaatvinden; uiteraard met goedkeuring van de cliënt.
  Tevens bied ik Runningtherapie aan; dit houdt in dat ik samen met de cliënt in de buitenlucht beweeg; bij voorkeur joggen of hardlopen. Bewegen heeft namelijk een positieve werking op het brein, omdat onder andere de denkprocessen even worden onderbroken en het stofjes in het brein activeert die je positief laten voelen.

  Naast psycholoog, ben ik ook leefstijlcoach. Dit betekent dat ik mensen kan begeleiden naar gezondere leefgewoontes. In het bijzonder coach ik mensen op het gebied van beweging, voeding, slaap en stressreductie. De insteek van deze behandeling ligt niet zozeer op het mentale vlak, maar heeft als doel om, door het inzetten van een aantal praktische aanpassingen, een gezonder en vitaler leven te leiden.

  Doelgroep & Type behandeling

  Jongeren vanaf 18 jaar en volwassenen kunnen bij mij terecht voor:
  (Integrale aanpak van Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance & Commitment Therapie, Mindfulness, Oplossingsgerichte therapie, Inzichtgevende therapie)

  • Individuele therapie
  • Individuele coaching
  • Running- & beweegtherapie
  • Relatietherapie
  • Mediation

  Type klachten

  • Stress
  • Burn-out en overspannenheid
  • Depressie/somberheid
  • Angst
  • Chronische pijn
  • Psychosomatische klachten
  • Negatief zelfbeeld
  • Relatieproblematiek
  • Rouwverwerking
  • Piekeren
  • Balans werk/privé
  • Leefstijl gerelateerde problematiek
  • Grenzen stellen
  • Assertiviteit
  • Slaapproblemen
  • Faalangst
  • Levensvragen/waarden/keuzes maken
  • Schuldgevoel
  • Levensfaseproblematiek

  Mocht uw klacht er niet bij staan, kunt u altijd contact met mij opnemen. In samenspraak bekijken we of ik iets voor u kan betekenen.

  Talen

  Nederlands, Engels & Spaans

 • Over mij

  Ik kan mezelf het beste beschrijven aan de hand van de volgende eigenschappen:

  • Leergierig
  • Mijn dromen volgen en bereid zijn risico’s te nemen
  • Sportief

  Ik hou van mijn baan als psycholoog. Het is het mooiste vak wat er is; met name omdat ik mensen kan helpen die een steuntje in de rug nodig hebben. Ik heb voor de Master Ontwikkelingspsychologie gekozen, omdat veel klachten en stoornissen ontstaan in de vroege kinderjaren, onder invloed van de eigen persoonlijkheid, de opvoeding en de omgevingsinvloeden. Wanneer een volwassene bij mij aanklopt voor hulp, herken ik dikwijls patronen vanuit de kinderjaren die de volwassene bewust of onbewust herhaalt, terwijl de situatie niet meer dezelfde is. Dit fascineert mij enorm en ik zie het dan ook als een uitdaging om mensen hierbij te helpen en ze nieuwe patronen aan te leren die leiden naar verlichting en bevrijding. Ik durf wel te zeggen dat ik zelf het levende voorbeeld ben van iemand die met oude patronen heeft gebroken en dit gun ik iedereen. Ik vind het prettig om mezelf te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Een boek, een cursus, een opleiding; dat zijn dingen die me blij maken!

  Ik volg inderdaad mijn dromen. Na een aantal jaren in een chronische pijnkliniek te hebben gewerkt als psycholoog psychosomatiek én als zelfstandig psycholoog bij Bewegend Brein, besloot ik in het diepe te springen, het roer om te gooien en te doen wat ik altijd al wilde doen: de wereld rondreizen als stewardess bij de grote blauwe familie. Daar was flink wat moed voor nodig en ik moest compleet uit mijn comfortzone, maar het was de beste keuze die ik heb kunnen maken. Nu is mijn leven volledig in balans; ik werk als zelfstandig psycholoog bij Direct-psycholoog én ik zie veel plekjes in de wereld. Beide banen zijn totaal verschillend, wat voor een prettige afwisseling zorgt. Ik kan dit goed combineren met de opvoeding van mijn 15-jarige dochter. In onze vrije tijd reizen we veel samen, omdat ik het belangrijk vind dat ze onafhankelijk en zelfstandig wordt in haar weg naar volwassenheid.

  Ik ben een sportfanaat in hart en nieren. Ik loop tweemaal per week hard en daarnaast beoefen ik Crossfit, waar ik enorm veel plezier aan beleef. Voor mij geldt écht dat beweging mijn geest gelukkig maakt en daar maak ik (op aanvraag) ook gebruik van in mijn therapie, door beweging te combineren met gesprekken. Door mijn studie psychologie te hebben verrijkt met cursussen zoals Runningtherapie, Hardlooptrainer en Personal Trainer, kan ik in mijn behandelingen psychologie combineren met sport/bewegen en dat vind ik fantastisch!

  Wat bied ik de cliënt?

  Ik bied mijn cliënten rust, kalmte, inspiratie, aandacht, het gevoel dat ze er mogen zijn, ruimte voor humor, een fijn wandelgebied rondom de locatie (Maasboulevard), een luisterend oor, een veilig gevoel, stof om over na te denken en niet te vergeten een heerlijke kop thee/koffie met een koekje tijdens de sessies.

  Hoe ga ik om met privacy?

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacyverklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: solopartners.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.