0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Melina van den Brug

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Binnen mijn vakgebied weet ik dat het belangrijk is om de behandeling per persoon af te stemmen, zonder al te veel nadruk te leggen op de diagnose. Ik kijk dus naar jou en wat jij nodig hebt. Dit doe ik het liefst in overleg na de intake, waarna we samen zullen bespreken wat de ingang van de behandeling zal zijn en waar je aan wil werken. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik het beste resultaat behaal.
  Voorbeelden van thema’s waarmee je bij mij terecht kan, zijn: depressie, burn-out, angst, hoog sensitiviteit, verlies/rouw, begeleiding na miskraam, relatieproblemen, problemen met begrenzen of eigenwaarde, familieproblemen, je eigen potentie ontdekken.

  Creatieve manieren (zoals tekenen of schrijven) om je gevoel te uiten zijn methodes die ik in mijn behandeling inzet, en maak ik daarbij graag gebruik van mindfulness en ontspanningsoefeningen. Voor mijn gesprekstechnieken gebruik een mengelmoes van verschillende therapievormen, zoals oplossingsgerichte therapie, ACT, EFT en Compassion Focused Therapy. Dat houdt in dat ik de oplossing zoek binnen emotieregulatie, compassie voor jezelf en acceptatie van de situaties die je niet kan veranderen, zonder natuurlijk zicht te verliezen op de oplossingen die wel mogelijk zijn. De therapievormen die ik gebruik zijn aangetoond effectief bij in ieder geval angstklachten en depressie.

 • Over mij

  Ik ben afgestudeerd in neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. In Utrecht heb ik met veel plezier gewoond en genoten van de levendigheid, cultuur en de mensen. Inmiddels heb ik wat meer de rust opgezocht en woon ik samen met mijn vriend in Zwolle. Daarnaast schilder, schrijf ik, en zoek ik vaak de natuur op in mijn vrije tijd. Verder houd ik me bezig met yoga en meditatie. Verbindend, empathisch en oplossingsgericht zijn kenmerken die mij goed omschrijven.

  Na mijn afstuderen heb ik in mijn tijd als psycholoog in de ouderenzorg geleerd om te praten met cliënten over allerlei onderwerpen zoals ziekte, overlijden, trauma en eenzaamheid. Ook heb ik hierdoor ruime ervaring met veel soorten klachten, waarbij ik je op unieke manier kan begeleiden.

  Ik heb geleerd dat een luisterend en begripvol oor het meest helend is voor mijn cliënten, zodat zij zich echt gezien voelen als mens. Dit is heel belangrijk voor mij, de vrijheid om mensen te mogen zien in hun geheel en met hen goed contact op te bouwen. Van daaruit kijk ik naar een passende behandeling, waarbij ik gebruik maak van onder anderen cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Acceptatie en Commitment Therapy en Compassion Focused Therapy.

 • Kosten

  De NZa (Nationale zorgautoriteit) stelt de tarieven vast die de psychologen jaarlijks kunnen hanteren.

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 111,75 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).
  Consulten buiten kantoortijden: € 115,50 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 149 per uur exclusief btw.
  Consulten buiten kantoortijden: € 154 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.