0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Nympha Dijs- van Loon

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Mijn naam is Nympha Dijs- van Loon. Ik ben vanaf 1992 psychologe. Toen ik afstudeerde aan de VU in Amsterdam ben ik meteen als psycholoog aan de slag gegaan. In de loop der jaren heb ik een schat aan ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende problematiek. Daardoor heb ik een grote liefde en respect voor mensen ontwikkeld. Ik vertrouw dat jij alles in je hebt om stappen te maken, en dat vertrouwen wil ik graag op je overbrengen. Naast individuele behandeling is mijn specialisatie relatietherapie en het geven van creatief therapeutische interventies binnen de behandeling.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  In mijn beginjaren als psycholoog heeft mijn hulp zich voornamelijk gericht op trauma behandeling. Tijdens die eerste jaren heb ik geleerd dat de rol van de behandelaar allereerst die van medemens is. Naast mensen staan en snappen wat er gebeurt bleek cruciaal. Later kwam de EMDR. Daarin ben ik dus ook geschoold. Gaandeweg heb ik een bredere ervaring gekregen. Ik heb geleerd om mensen te helpen met uiteenlopende problematiek, zoals angsten, burn-out, depressie, psychosegevoeligheid, en persoonlijkheidsproblematiek zoals borderline. Gaandeweg heb ik ontdekt wat in mijn behandelingen het beste werkt: de cognitieve gedragstherapie afgewisseld met oplossingsgerichte therapie en psycho educatie en soms EMDR.  Daarnaast kan ik ook voor een creatief-therapeutische beeldende benadering kiezen. Omdat beeldend werken met gerichte opdrachten de gebieden in je hersenen aanspreekt die meer met emotie dan met woorden te maken hebben kan dat bijzonder effectief zijn.

  Door de jaren heen heb ik veel relatietherapie gedaan. Het geeft me veel voldoening om stellen te helpen naar een betere communicatie en intimiteit, onderlinge sfeer en begrip voor elkaar. Ik geef wat betreft relatietherapie korte en langdurige behandelingen. Soms is het voldoende om te werken aan de communicatie en de conflicthantering, vaak is er veel meer nodig om blokkades op te ruimen die zich door de jaren heen gevormd hebben.

  Ik ben een therapeut die houdt van concrete doelen en resultaten. We schrijven na de intake een behandelplan en dat voeren we tijdens de gesprekken uit. We evalueren regelmatig of we nog op het goede spoor zijn. Daarnaast geef ik altijd na elk gesprek “ huiswerk”. Een concrete richtlijn/opdracht om hetgeen wat je ontdekt hebt ook in praktijk te brengen, zodat het zich gaat bestendigen in jou.

  Ik geef ook coaching in groepen. Mijn workshops “ Milestones” hebben een cognitief én een creatief karakter. We behandelen een thema zoals “ grenzen stellen’, of “ beslissingen maken” en daarna maken we een milestone of een schilderij. Het is ook mogelijk om bij mij coaching te krijgen wat betreft communicatie en conflicthantering. Dat gaat wat minder diep dan relatieherapie en richt zich op één punt: de communicatie.

  Samenvattend zijn de benaderingen die ik gebruik:

  • Cognitieve Gedragstherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Relatietherapie
  • Schrijftherapie
  • Creatieve therapie

  De klachten die ik behandel:

  • Angst/dwangklachten
  • Depressie
  • Burnout
  • Rouw
  • Trauma
  • Relatieproblemen
  • Hooggevoeligheid
  • Autisme
  • ADD/ADHD
  • Psychosegevoeligheid
  • Persoonlijkheidsproblematiek zoals borderline
 • Over mij

  Mijn beroep heeft mij gevormd tot een veelzijdige en creatieve psycholoog. Ik houd erg van humor en breng dat graag in in de gesprekken. Dat komt ook doordat ik in iedereen een waardevol mens zie. De basis van mijn werk is toch liefde voor mensen. Ik ben iemand van geduld, hoop en groot vertrouwen, en dat vertrouwen wek ik ook op bij mijn clienten, zodat ze zich thuis voelen bij mij. Er zijn altijd opties. Als er iets niet lukt, denk ik met jou na over alternatieven. Ik geloof in de kracht van mensen en de dingen die ze wél kunnen. Ik geloof in het belang van kleine stapjes en een lange adem. Ik leer je dus om toe te werken naar een resultaat, maar toch het proces niet uit het oog te verliezen en op waarde te schatten. Door mijn ervaring schrik ik nergens meer van. Ik weet dat er altijd een nieuwe dag kan komen. Ik heb een groot respect voor mensen, blijf altijd positief en volg je in jouw tempo.
  Mijn creatieve inslag komt ook doordat ik zelf erg houd van schilderen. Ik heb na mijn universiteit verschillende post doc modules gedaan, één daarvan was creatieve therapie. Daarnaast ben ik bezig met muziek als een soort “ tweede beroep”. Ik ben getrouwd en ik heb drie ( bijna) volwassen kinderen. Mijn vrije tijd is dus goed gevuld.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Markel.

 • Kosten

  De NZa (Nationale zorgautoriteit) stelt de tarieven vast die de psychologen jaarlijks kunnen hanteren.

  Zorgconsulten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd). De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.