0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Ronald Mol

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Als psycholoog en coach werk ik vanuit een combinatie van verschillende methodieken met mensen, waarbij ik uitga van een aantal principes:

  • Ik vertrouw op uw eigen vermogen om te leren, te herstellen en te veranderen. Wanneer u helder voor ogen heeft wat u wilt veranderen, heeft u zelf alle mogelijkheden in huis om de nodige stappen te zetten. Mijn bijdrage bestaat uit het samen met u onderzoeken wat er kan worden gedaan en hoe u dat het beste kunt aanpakken. Dat betekent meestal dat u zich meer bewust wordt van uw kwaliteiten en deze op nieuwe manieren in gaat zetten.
  • Een goed contact en een veilige omgeving waarin u in uw eigen tempo kunt werken aan uw doelen zijn essentieel bij veranderingsprocessen. Vaak gaat het om gevoelige zaken, waar mensen zich kwetsbaar in voelen. Dan is het geruststellend om te merken dat er echt geluisterd wordt en dat er begrip is, zonder oordeel en met compassie. Dan is het aanmoedigend om te voelen dat er emotionele steun is en waar nodig ook praktische raad en daad.
  • Mensen leren door ervaring. Alleen maar praten helpt soms, maar directe, concrete en relevante ervaringen brengen altijd verandering op gang. Door in de sessies in contact te komen met uw eigen kwaliteiten en mogelijkheden verandert er direct iets “in je hart.” Ik begeleid u tijdens de sessies en tussen de sessies door (met behulp van oefeningen) met het op een concrete en praktische manier te werken aan uw doelen.
  • We veranderen het meest gemakkelijk wanneer er naast zorgvuldige aandacht voor wat er niet goed gaat ook voldoende ruimte is voor lichtheid, relativeringsvermogen, humor, genieten, dankbaarheid en speelsheid. Ik draag er zorg voor om hier elke sessie op gepaste en respectvolle manier invulling aan te geven.

  In mijn werk maak ik gebruik van methodieken uit cognitieve gedragstherapie, RET, ACT, Hypnotherapie, Oplossingsgerichte therapie, Positieve Psychologie, Psychodynamische therapie, Compassion Focused Therapy, EMDR, Emotionally Focused Therapy en Lichaamsgerichte therapie om u te begeleiden bij onder andere de volgende klachten en doelen:

  • Emotionele problematiek: rouw en depressie, angsten, boosheid
  • Problemen op of met het werk, Stress en Burn-out,
  • Traumaverwerking
  • Chronische pijn en vermoeidheid
  • Keuzeproblemen, levensvragen (zingeving, spiritualiteit), omgaan met lastige situaties
  • Identiteitsvragen en zelfbeeld
  • Relatieproblemen, moeite met intimiteit
  • Veranderen van levensstijl
  • Prestatieverbetering (voor o.a. studenten, acteurs, sporters e.d.). Bijvoorbeeld: leren omgaan met faalangst en verbeteren van concentratievermogen en motivatie
  • Opvoedingsvragen

  Naast werken op individuele basis kunt u bij mij ook terecht voor relatietherapie. In relatietherapie werk ik vooral met Emotionally Focused Therapy.

  Ook kunt u mij inhuren voor verschillende trainingen in uw bedrijf, zoals trainingen voor verbetering van onderlinge communicatie, conflicthantering, teambuilding, verzuimpreventie en mobiliteit.

 • Over mij

  Ik ben Ronald Mol en heb Klinische Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie voelde ik al snel dat dit mijn vak is. Ik had al diverse banen gehad, die ik ook leuk vond, maar van psychologie hield ik echt. Nu, zo’n dertig jaar later, voelt het nog steeds zo.

  Na mijn afstuderen ben ik op verschillende manieren aan de slag gegaan. In mijn praktijk ben ik als psycholoog met mensen gaan werken. Daarnaast heb ik een aantal opleidingen op mijn vakgebied opgestart en heb ik meegewerkt aan het opzetten van nieuwe opleidingen voor een opleidingsinstituut. In de meeste van deze opleidingen heb ik ook veel les gegeven en studenten begeleid met supervisie en leertherapie. Enige opleidingen waar ik een bijdrage aan heb mogen leveren: Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, NLP-Counselor, Mediation, Kinder- en Jeugd therapie, Relatie en Gezinstherapie, Coach.

  Verder heb ik steeds voor verschillende opdrachtgevers in een grote verscheidenheid aan bedrijven een rol gespeeld als coach, trainer, persoonlijk begeleider of adviseur. Zo heb ik gewerkt voor trainingsbureau ’s, als mobiliteitsadviseur en als trainer in de re-integratie/revalidatiezorg. Ook ben ik al die jaren blijven leren. Elk jaar volg ik wel een cursus, workshop of opleiding, gewoon omdat ik daar intens van geniet.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Quasar.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.