0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Severius Unval

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Positieve psychologie
  Positieve psychologie is het perfecte hulpmiddel om een gevoel van doelgerichtheid, richting en tevredenheid in het leven te bereiken. Het is ontworpen om je te helpen je innerlijke krachten te ontdekken en te cultiveren, veerkracht te ontwikkelen, betekenisvolle relaties op te bouwen en blijvend geluk te creëren. Positieve psychologie gebruikt wetenschappelijk onderzoek uit de psychologie om je te helpen gebieden van groei en succes te identificeren die kunnen leiden tot meer welzijn en tevredenheid in het leven. Met praktische activiteiten, oefeningen en hulpmiddelen biedt Positieve Psychologie een toegankelijk kader voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Via een proces van zelfontdekking, verkenning en experimenteren kun je leren hoe je effectieve doelen kunt stellen, moeilijke emoties kunt beheersen, positief denken kunt vergroten, zinvolle relaties kunt ontwikkelen en meer voldoening in je leven kunt creëren. Begin uw reis naar een meer bevredigend leven vandaag nog met Positieve Psychologie!

  Acceptance and Commitment Therapie (ACT)
  Voor veel mensen werkt het bevrijdend om dingen te accepteren zoals ze zijn. Er zijn altijd dingen waar je geen grip op hebt en niet te veranderen zijn. Tijdens mijn behandeling stimuleer ik je in dit proces om de last van je schouders te verlichten.

 • Over mij

  Goed dat je er bent! Mijn naam is Severius Unval. Na het behalen van mijn Master Positive Psychology (Engelstalig) aan de Universiteit Twente ben ik mijn droom waar gaan maken door te gaan werken als psycholoog. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt in een kliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek, waarbij ik cliënten met diepgewortelde disfunctionele patronen heb mogen begeleiden. Na mijn studie heb ik in de basis GGZ gewerkt, hierbij heb ik gewerkt met cliënten met verscheidene soorten problematiek. Hierbij kan gedacht worden aan depressies, angsten, burn-out, trauma, relatieproblemen, persoonlijkheid, maar ook met mensen met ontwikkelingsproblematiek (ADD, ADHD en autisme).

  Tijdens mijn werk vind ik het belangrijk om vanuit een holistische benadering te werken. In mijn behandelingen combineer ik elementen van CGT, Positieve Psychologie, Psychotherapie en een cliëntgerichte benadering. De beleving van de cliënt staat bij mij centraal! Als psycholoog werk ik vanuit de visie dat ieder mens een bron van kennis en kracht heeft, ook op momenten dat het niet altijd lukt om daarmee in contact te staan. Met behulp van passende begeleiding en ondersteuning stimuleer ik mensen om die bron weer aan te boren en daar ligt mijn motivatie!

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: solopartners.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.