0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Sultana Wahab

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Ik ben Sultana Wahab Peroz; Ik ben op een jonge leeftijd met ons gezin naar Nederland gevlucht. Mijn ouders zijn geboren en getogen in Afghanistan en ik ben opgeroeid in Nederland. Leven met mijn ouders en het leven daarbuiten waren twee werelden die ik dagelijks samenbracht. Dat was niet altijd even makkelijk. Het leven binnen twee culturen heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Om die twee werelden de plek te geven die ze verdienden moest ik dicht bij mezelf blijven, goed om mij heen kijken, goed luisteren en me leren verplaatsen in anderen. Natuurlijk eerst thuis, maar ook daarbuiten. Daarom ben ik na het behalen van mijn Master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Nijmegen met veel passie begonnen als psycholoog bij een multiculturele instelling. Ik heb ruime ervaring in het geven van behandelingen aan zowel jongeren als volwassenen met zeer uiteenlopende problematiek en verschillende culturen.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  De meeste mensen die ‘vastlopen’ weten niet wat er met ze aan de hand is. Dat hoeft ook niet, daar ben ik namelijk voor. Ik begrijp dat het een hele grote stap is om hulp te vragen wanneer het om psychologische vraagstukken gaat. Daarom vind ik het belangrijk om aandacht te geven aan jouw klachten zodat we samen jouw kracht kunnen vinden om verandering teweeg te brengen in jouw leven. Mijn motto is dan ook dat kracht niet voortkomt uit fysiek vermogen maar uit aandacht voor jezelf.

  Werkwijze

  Als psycholoog straal ik rust uit en luister ik aandachtig naar jouw verhaal. Uit ervaring weet ik dat het niet helpt om het verhaal uit je te trekken. Juist door rustig te luisteren en me in te leven in jouw specifieke situatie, krijg jij aandacht voor jezelf. Die aandacht hebben we nodig om te reflecteren en beter inzicht te krijgen in jouw kracht. Jouw kracht zal zorgen voor de verandering die nodig is.

  Probleemgebieden

  Ik behandel / coach angsten, trauma’s, PTSS, depressie, rouw en verliesverwerking, onzekerheid, stress, burn-out, spanningsklachten, psychosomatische klachten, dwangklachten, relatieproblemen, Autisme en ADHD.

  Methodiek

  Ik combineer onderdelen uit onder andere: cognitieve gedragstherapie, EMDR, Net Therapie, exposure, positieve psychologie, mindfulness, inzichtgevende therapie, oplossingsgerichte therapie en zelfbeeldtherapie.

  Doelgroep

  Bij mij kan iedereen terecht. Ik behandel jeugd en volwassen. Ik heb raakvlakken met mensen die binnen twee culturen zijn opgegroeid maar ook de Nederlandse cultuur is me volledig eigen.

  Talen

  • Farsi / Dari
  • Engels
  • Nederlands
 • Over mij

  Zelf kom ik uit een warm gezin en zijn wij oorlogsvluchtelingen. Toen mijn ouders net in Nederland waren hadden ze veel last van trauma’s. Doordat ze psychologische hulp kregen hebben ze geleerd om hun problemen beter los te laten en op te lossen. Als gezin hebben we ervaren hoe zinvol het krijgen van hulp is. Hierdoor heb ik het als kind al leuk gevonden om naar mensen te luisteren en te helpen waar ik kan. Ik ben altijd al een echt mensen-mens geweest en het heeft me aangetrokken om te helpen als iemand het moeilijk heeft. Dat is de reden dat ik heb gekozen om psycholoog te worden. Doordat ik als kind ook in de schoenen van mijn cliënten heb gestaan, kan ik me goed in hen verplaatsen.

  In mijn vrije tijd ontspan ik graag met een boek of een leuke serie. Ook vind ik het heerlijk om te ontspannen in het water. Afspreken met vrienden en familie is voor mij heel belangrijk. Na een lange werkdag ga ik graag naar huis om op de bank te zitten met mijn twee kinderen en man. Naast tijd voor mijn gezin vind ik tijd voor mezelf ook erg belangrijk. Vaak ga ik dan even wandelen, zwemmen of afspreken met vrienden.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: erisietsmisgegaan.nl.

 • Kosten

  De NZa (Nationale zorgautoriteit) stelt de tarieven vast die de psychologen jaarlijks kunnen hanteren.

  Zorgconsulten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd). De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.