0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Therapeut Caressa Bons

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Hulp zoeken en vragen kan spannend en moeilijk zijn. Misschien weet je niet goed waar je terecht moet, of je klachten niet ‘te groot’ of juist ‘te klein’ zijn of voel je je beschaamd.
  Gedurende mijn carrière/leven ben ik in contact geweest met veel mensen die ‘vast zitten’ of zichzelf kwijt raken door de grote druk van de maatschappij of de druk die men zichzelf oplegt. Deze contacten hebben mij nog gevoeliger gemaakt voor de uitdagingen, twijfels en lijden van anderen. Veel mensen ervaren een gevoel dat zij alles alleen moeten doen en op moet lossen. Dit gevoel ontstaat snel wanneer we door problemen stress ervaren. Wat vervolgens zich kan uitten in gevoel van onbegrip en/of eenzaamheid.

  Als je de stap hebt gezet om hulp te zoeken (heel goed!) dan is het belangrijk dat er een goede klik is met je psycholoog gezien dat de effectiviteit van de behandeling écht ten goede komt. In mijn behandeling vind ik het dan ook belangrijk dat je je op je gemak, begrepen en gehoord voelt. Ik reis als het ware een stukje met je mee in je leven om je vervolgens een duwtje in de juiste richting te geven. We gaan een samenwerking aan en ik help je zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

  Het krijgen van hulp, een luisterend oor, positievere gedachten én ruimte voor zelfontwikkeling zijn dingen waar ik graag aan werk in mijn therapie. Ik haal de drempels weg die mensen zichzelf hebben opgelegd waarna er een wereld open kan gaan.

  Type klachten

  Echt iedereen kan dus weleens ‘vast lopen’ op één of meer vlakken zoals werk/school, relaties, liefde, zingeving, financiën en/of (psychische) gezondheid en ik help je hier graag bij.

  Je kunt bij mij terecht voor onder andere de volgende thema’s/klachten:
  Somberheid, depressie, angst, piekeren, identiteitsproblematiek, perfectionisme, burn-out, stress, slaapproblemen, vinden van balans in werk-privé situatie, relatie,- of familieproblemen, ASS, persoonlijkheidsproblematiek, dwanghandelingen/gedachten, eenzaamheid.

  Werkwijze

  Vaak is het door drukke levens en vele verplichtingen lastig om therapie in te plannen. Dan biedt online therapie de uitkomst! Dit heeft als voordelen dat het plaats kan vinden wanneer het jou uit komt, je niet in een (drukke) wachtkamer hoeft te zitten, er geen wachtlijsten zijn en je alleen internet nodig hebben. Je bepaalt zelf hoe het contact plaatsvindt. Via videobellen, Skype, Teams of Google Meet.

  Iedereen is anders en therapie is dan ook maatwerk. Ik focus op wat degene die hulp vraagt nodig heeft. Ik gebruik dan ook een mix aan gesprekstechnieken, methodieken en oefeningen zoals o.a. Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Systeemtherapie, Emotion Focused Therapy (EFT), Acceptance en Commitment therapy (ACT) en Relationeel Emotieve Therapie (RET).

  Naast werken op individuele basis kun je bij mij ook terecht voor online relatietherapie. Daarnaast geef ik behandeling en relatietherapie in het Nederlands en in het Engels.

 • Over mij

  Ik ben Caressa Bons, HBO psychologe en ondernemer. Na mijn studie heb ik langere tijd gewerkt en veel ervaring opgedaan in de specialistische GGZ in Nederland. Vervolgens heb ik deze opgedane kennis en ervaring in kunnen zetten bij verschillende opdrachten in Londen. Een hele toffe stad waar ik met veel plezier heb mogen wonen en werken. Na 2 jaar in Londen te hebben gewoond ben ik weer terug gekomen naar Nederland en ben ik als ZZP’er gestart. Ik mag als ZZP’er veel mensen helpen en dat is wat ik het liefste doe. Ik houd van mijn vak en ik ben trots op wat er bereikt wordt in de mooie samenwerkingen die ik met opdrachtgevers en met cliënten aan ga.

  Naast het coachen en behandelen van zeer uiteenlopende problematiek werk ik tevens als begeleider via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hierin ervaar ik dat het bieden van praktische hulp in combinatie met hulp op het psychisch functioneren een mooie ‘match’ is. Soms is het niet nodig om alleen ‘te praten’ maar ook om dingen te regelen, uit te zoeken en gewoonweg te doen.

  Ik tracht een vertrouwelijke omgeving te creëren, waar mensen de ruimte en acceptatie vinden om hun uitdagingen te delen en waar mogelijk aan te gaan. Ik bied een mix aan diensten en methodieken aan, passend bij de situatie en de wensen en klachten. Geen klacht, probleem of gedachte is raar of gek. Ik geef de ruimte om dit te onderzoeken en te leren hoe hier anders of beter mee om te gaan.

  Gezien ik ten allen tijden een vertrouwelijke omgeving wil creëren vind ik privacy erg belangrijk. Bekijk mijn privacyverklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: solopartners.

 • Kosten

  Zorgconsulten Therapeuten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 106,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit voorbereiding, uitwerktijd, verslaglegging en administratie.

  Coaching tarieven Therapeuten

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 142 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 146 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.