0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Therapeut Charel van de Kooij

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Er is iets waar je last van hebt en je bent op zoek naar een luisterend oor. Niet naar iemand die oordeelt of je vertelt wat je moet doen. Je bent opzoek naar iemand die je vanuit een gelijkwaardige positie faciliteert in een constructieve dialoog met jezelf zodat je tot de kern kunt komen van je klachten, om vanaf dat punt samen de mogelijkheden te verkennen. Je bent bereid om ook de donkere stukken aan te kijken en je staat ervoor open om in een veilige setting nieuw gedrag uit te proberen. Ook al lijkt dat nu misschien nog een stap te ver.

Of misschien heb jij een wens, een doel of een sterk verlangen en toch lukt het niet om daar te komen waar je eigenlijk wil zijn. Je zoekt iemand waarmee je kan gaan onderzoeken wat hierin echt belangrijk is en welke hindernissen er genomen moeten worden om de gewenste verandering te realiseren.

Of je zit met een dilemma, je loopt hierin vast en het lukt je niet om de knoop door te hakken. Je hebt behoefte om met een neutraal persoon beide kanten te verkennen, waarbij je kijkt naar het gevoel én de ratio. Samen komen we tot de kern en bekijken vervolgens wat een mogelijke eerste stap zou kunnen zijn.

Wellicht herken jij je in alle drie de beschrijvingen? Of ervaar jij iets dat net iets anders ligt. Hoe dan ook, je bent welkom!

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  In mijn therapie werk ik trans diagnostisch. Dat wil zeggen ‘over de diagnose heen’. Ik geloof dat ieder mens in de kern heel en gezond is. Het stellen van een diagnose vind ik daarom minder belangrijk. In plaats daarvan richten we ons direct op de klachten die je ervaart en de onderliggende psychologische processen.

  In het eerste gesprek (de intake) verkennen we samen jouw klachten, wensen en doelen. Na de intake stel ik een persoonlijk plan voor je op en maken we afspraken over het aantal sessies en de frequentie van samenkomen.

  De persoonlijke wensen en doelen staan centraal. In de sessies voeren we inzicht gevende gesprekken, doen we ervaringsgerichte oefeningen en krijg je huiswerkopdrachten mee. Dit laatste is belangrijk omdat je hetgeen dat we in de sessies behandelen wil gaan implementeren in het dagelijks leven om hier de vruchten van te kunnen plukken.

  Samen werken we naar een situatie toe waarin je minder last hebt van de klachten. Je ontwikkelt vaardigheden om gewenst gedrag en gevoel, zelf te kunnen bewerkstelligen. We richten ons op accepteren van dat wat is om vanuit daar de mogelijkheden te verkennen.

  In de sessies maak ik gebruik van technieken uit verschillende therapeutische stromingen:

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Voice Dialogue (afgeleid van Jungiaanse psychotherapie)
  • MOL (Method of Levels)
  • Stressreductie door aandachttraining en meditatietechnieken (Mindfulness Based Stress Reduction)

  Ieder mens is uniek. Ieder traject wordt daarom op maat aangeboden. In de praktijk bestaat een traject daarom vaak uit verschillende technieken. Niet de techniek, maar jij als mens staat centraal.

 • Over mij

  Mijn naam is Charel van de Kooij. De psyché van de mens hebben mij altijd mateloos geboeid. Ik geloof dat ieder mens het vermogen bezit om een rijk en betekenisvol leven te leiden.

  Tijdens mijn opleiding tot therapeut kwam ik er al snel achter dat ik thuis hoor in dit vakgebied. Het was voor mij daarom een logische stap om Met hoofd, hart en handen te beginnen. Ik heb de praktijk opgezet vanuit de wens mensen te helpen (weer) voluit te kunnen leven en hun doelen te verwezenlijken ongeacht de situatie waar men zich in bevindt of de dingen die zij hebben meegemaakt. Als therapeut sta ik zonder oordeel naast je en werk vanuit de waarden: gelijkwaardigheid, compassie, aandacht, onvoorwaardelijke acceptatie en betrokkenheid.

  Als persoon voel ik mij het fijnst aan zee of in de bergen. In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport, wandel ik graag met mijn honden en breng ik veel tijd door met mijn dierbaren. Naast mijn werk als psychosociaal therapeut werk ik ook met stellen in relatietherapie en organiseer ik mindfulness meditatie avonden.

 • Kosten

  Zorgconsulten Therapeuten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 106,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit voorbereiding, uitwerktijd, verslaglegging en administratie.

  Coaching tarieven Therapeuten

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 142 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 146 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.