0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Therapeut Jacqueline Schots – de Ruig

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn psycholoog
 • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Je zit misschien al een tijdje niet zo lekker in je vel. Je hebt het idee dat je je anders voelt. Misschien zijn er wel bepaalde gedachten in je hoofd die je maar niet met rust laten en merk je dat je niet zo goed weet wat je voelt en wat je ermee moet. Herkenbaar? Je bent niet alleen. Het is al super goed dat je aan het rondkijken bent welke professional je hierbij kan helpen en wat die je kan bieden.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Je zit misschien al een tijdje niet zo lekker in je vel. Je hebt het idee dat je je anders voelt. Misschien zijn er wel bepaalde gedachten in je hoofd die je maar niet met rust laten en merk je dat je niet zo goed weet wat je voelt en wat je ermee moet. Herkenbaar? Je bent niet alleen. Het is al super goed dat je aan het rondkijken bent welke professional je hierbij kan helpen en wat die je kan bieden.

  Wat het meest belangrijk is, is dat het veilig en vertrouwd voelt. Door mijn open en ontvankelijke houding geef ik je de ruimte om je verhaal te doen. Ik luister aandachtig, oordeel niet en vraag door. Ik wil je met mijn aanpak jou meer inzichten geven in jezelf, zodat je snapt waar je gedrag, je gedachten en gevoelens vandaan komen. Heel veel van dat wat in ons zit, heeft een functie. De kans is groot dat de uitwerking van die functies niet meer zo goed voor je werken, ze werken je zelfs tegen.

  Door dit samen te onderzoeken snap je wat die functie eigenlijk probeert en kunnen we kijken in welke vorm de functie jou juist kan ondersteunen en helpen i.p.v. je belemmeren.
  Je gaat je dus anders verhouden tot jezelf en daardoor kan je dus ook beter met alle omgevingsfactoren omgaan.

  Je hebt weer energie en zelfvertrouwen.
  Klinkt dat als een goed plan?
  Maak dan een afspraak met me en we gaan samen aan de slag!

 • Over mij

  Over mij: Ik ben Jacqueline Schots – de Ruig, HBO Rouw- en verliestherapeute en ondernemer.

  Al van jongs af aan wilde ik mensen helpen.
  Daarom heb ik altijd een zorg gerelateerde opleiding gevolgd. Door mijn eigen ervaringen rondom rouw en verlies en de therapeutische trajecten die ik daar zelf in heb gevolgd, wist ik dat ik mijn roeping had gevonden.
  Naast dat ik mensen graag wilde helpen bij hun persoonlijke psycho-sociale en emotionele ontwikkeling, wilde ik ook heel graag mijn kennis en kunde delen.
  Want ‘jong geleerd, is oud gedaan’. Ik geef presentaties en deskundigheidsbevordering op scholen en zorginstellingen.
  Want mijn slogan is: ‘’Wanneer alles rondom rouw en verlies er mag zijn, kan het leven meer betekenis krijgen’’.

  Je denkt wellicht bij rouw en verlies als eerste aan overlijden of ziekte. Maar het is zoveel meer.
  Wanneer je iets of iemand verliest dat een emotionele waarde had voor je, dan is er sprake van een verlies en rouwgedrag.
  Dus ook wanneer je ouders gaan scheiden, jij (of een dierbare) een diagnose of beperking hebt, jij je baan verliest of met pensioen gaat, je vroeger erg gepest bent geweest of slachtoffer bent van verbale en/of fysieke agressie.

  Ik bied iedereen die bij mij komt een veilige en ontvankelijke plek. Daar waar jij je verhaal mag en kan vertellen zonder oordeel.
  Ik ga samen met je op zoek naar de kern en help je hoe je met de moeilijkheden kan omgaan vanuit je eigen kracht, kennis en mogelijkheden.
  Een quote die ik warm draag is: ‘’Do what you can. With what you have. Where you are’’ van Theodore Roosevelt.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

 • Kosten

  Zorgconsulten Therapeuten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 106,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit voorbereiding, uitwerktijd, verslaglegging en administratie.

  Vergoedingen
  Afhankelijk van uw aanvullende pakket (valt onder alternatieve geneeskunde/geneeswijze), kunt u een gedeelte vergoed krijgen.
  Bekijk de website van de-nfg.nl voor een overzicht.

  Coaching tarieven Therapeuten

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 142 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 146 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.