0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Herindicatie onderzoek CIZ of WMO

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
  • Geen wachtlijst
  • Persoonlijk advies
  • Korte lijn psycholoog
  • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak

Niet beschikbaar

Op dit moment heeft Direct Psycholoog geen psychologen beschikbaar die dit onderzoek kunnen uitvoeren. Excuses voor het ongemak.

Wanneer je begeleiding en ondersteuning nodig hebt op het gebied van sociale contacten, financiën, regelzaken met instanties, psychisch functioneren, persoonlijke verzorging en/of dagbesteding dan kun je hiervoor een PGB (persoonsgebonden budget) of ZIN (zorg in natura) aanvragen bij de gemeente via de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Dit heet een indicatie. Hiervoor heb je meestal een verslag nodig van bijvoorbeeld een psycholoog waarin staat wat er met je aan de hand is, welke diagnose(n) je hebt en waar je ondersteuning bij nodig hebt.

Eens in de zoveel tijd wil de gemeente weten of dit nog steeds nodig is voor jou. Dit heet een herindicatie. Dan vraagt de gemeente vaak om een nieuw onderzoeksverslag. Bij een indicatie onderzoek moet er vaak veel worden uitgezocht om een diagnose te kunnen stellen. Bij een herindicatie onderzoek kan dit meestal korter, omdat er al verslagen van eerdere onderzoeken zijn.

Na intake worden eerst alle verslagen van eerdere behandelingen en onderzoeken bekeken en van elke brief of verslag wordt een korte samenvatting gemaakt voor het nieuwe verslag. Vervolgens wordt dit besproken met de cliënt en waar nodig wordt informatie aangevuld.

Aan de hand van de dossieranalyse wordt bekeken welke aanvullende onderzoeken of onderdelen nog uitgevoerd moeten worden om een compleet beeld te krijgen. Soms zijn er nieuwe vragen ontstaan, dan moet dit uitgebreider onderzocht worden. De opties voor aanvullende onderzoeken zijn:

Wanneer je blijvend zorg en ondersteuning nodig hebt geldt hetzelfde. Echter dan loopt dit niet via de WMO, maar via de Wet Langdurige Zorg. Dit wordt niet door de gemeente gedaan, maar door het CIZ. Ook hiervoor is een onderzoeksverslag nodig.

Kunnen wij u helpen?

Ons afsprakenbureau is telefonisch 0513-48 58 55 bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur.

Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op. U kunt ook het contactformulier invullen.

Neem contact met ons op