0513 48 58 55Bereikbaar ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Relatie-assessment

Vind bij Direct-psycholoog de psycholoog die bij u past!
  • Geen wachtlijst
  • Persoonlijk advies
  • Korte lijn psycholoog
  • Deskundig afsprakenbureau
Maak afspraak
Wanneer het niet goed gaat in uw relatie, kunt u kiezen voor relatietherapie. Wanneer u twijfelt over uw relatie is het mogelijk om te laten onderzoeken wat het probleem is en wat er aan te doen is.

Verschillende relaties

Er kan gekeken worden naar de relatie tussen partners, maar ook naar relaties tussen kinderen of relaties tussen kinderen en partners. Dit kan gedaan worden met behulp van vragenlijsten. De vragenlijsten gaan over verschillende onderwerpen en meten met name de tevredenheid over die onderwerpen. Wanneer beide partners de vragenlijst invullen, kunnen deze met elkaar vergeleken worden. Wanneer er verschillen bestaan, kunnen deze worden besproken. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat de een het prima vindt om weinig tijd voor zichzelf te hebben, terwijl de ander daar moeite mee heeft. Dit is slechts een voorbeeld, de vragen beslaan meerdere onderwerpen.

Verwachtingen

Zo’n vragenlijst is eigenlijk een hulpmiddel om verschillende verwachtingen aan het licht te brengen. Mensen hebben verwachting over alles, over het leven, werk, kinderen, vrienden, familie en elkaar. Een relatie kan moeizaam verlopen om verschillende redenen, maar wanneer verwachtingen niet overeenkomen, spreekt voor zich dat dit problemen zou kunnen opleveren. Het is belangrijk om dit te communiceren naar elkaar. Wanneer een partner niet weet dat u verwacht dat hij ook eens het huis schoonmaakt (bijvoorbeeld), zal hij of zij dit misschien niet uit zichzelf doen, met als gevolg dat u zich daaraan kunt ergeren. Verwachtingen zijn er in soorten en maten, soms weet u niet eens dat u bepaalde dingen verwacht. Ook dan kan een relatie-onderzoek helpen.

Kunnen wij u helpen?

Ons afsprakenbureau is telefonisch 0513-48 58 55 en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur.

Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op. U kunt ook het contactformulier invullen.

Neem contact met ons op